Kvalitu súťaží si všímame

Napísal(a) Peter Jarkovský v pondelok, 07 august 2017. kategória: Tanečný šport Počet prečítaní: 6166

Kvalitu súťaží si všímame

Od začiatku existencie portálu je jeho súčasťou vždy aj nejaká anketa, v ktorej zisťujeme Váš názor na rôzne tanečné témy. Porovnávali sme spolu kvalitu Majstrovstiev SR konaných v roku 2015, pýtali sme sa Vás na to, ako vnímate kandidatúru Petra Horáčka na post prezidenta SZTŠ a reagovali ste tiež na otázku Vašej prípravy počas letnej sezóny. Posledná anketa sa venovala téme kvality organizácie tanečných súťaží. Otázka znela "Je pre Vás rozhodujúca kvalita organizácie tanečnej súťaže pri jej výbere?" Na výber boli tri odpovede: "Áno, je to dôležité pre celkovú pohodu a priebeh súťaže.", druhá odpoveď znela: "Nie, zaujíma ma iba to, či nazbieram body a dosiahnem umiestnenie." No a treťou odpoveďou ste mohli vyjadriť aj názor: "Je mi to jedno, kvalitu súťaže neriešim".

outo témou sme chceli otvoriť problematiku zo širšieho pohľadu. S kvalitou prípravy a realizácie súťaže súvisia aj celkové náklady na tento typ tanečného podujatia. Pri aktuálnej výške vstupného a štartovného v sumári za celú rodinu, ktorá zafinancuje súťažný víkend, už dlhšie nemožno hovoriť o ľudových cenách. Aj preto sa predpokladá, že tanečníci a ich rodinní príslušníci (lebo tí tvoria podstatnú, ak nie celkovú časť publika) dostanú ako protihodnotu dôstojné a vyhovujúce podmienky počas súťaže. Na takomto vnímaní sa asi zhodneme všetci. A ako je to v skutočnosti?

POZRITE SI DETAILY ANKETY

 

Vaše hlasovanie v ankete dopadlo asi podľa očakávania. Zo 67 hlasujúcich sa 65 priklonilo k prvej možnosti, a teda, že kvalita súťaží je pre Vás rozhodujúca pri ich výbere. Iba dvom respondentom až tak nezáleží na úrovni súťaže, zaujímajú sa hlavne o výsledok. Čo nás naozaj prekvapilo, že ani jeden z Vás nezaujal apatický postoj v zmysle "je mi to jedno, kvalitu neriešim". A to je dobre, pretože spoločne by nám malo záležať na tom, v akých podmienkach súťaže prebiehajú, či sa netancuje na malom parkete v rozbitej telocvični a či sa diváci netiesnia v jednom rade stoličiek na okraji parketu. Okrajovo sme sa tejto téme už v minulosti venovali a v niektorom článku sme zhodnotili, že kvalita súťaží išla za posledné roky hore. Sme radi, že tento trend pretrváva a môžeme pozorovať istý druh "predháňania sa" organizátorov v tom, ako bude vyzerať práve tá "jeho" súťaž. Do istej miery ide o vec prestíže, možnosť pochváliť sa dosiahnutou úrovňou podujatia. Aj to je dôkaz toho, že na celkovej súťažnej atmosfére záleží nielen samotným tanečníkom, ale aj organizátorom. Toto je aj odpoveď pre tých, ktorý sa nás pýtajú, prečo týždeň čo týždeň hodnotíme súťaže za uplynulý víkend. Lebo hodnotenie tanečnej akcie, to nie je iba výkon tanečníkov a rozhodcov. Celý ten čas nás zaujíma aj Váš názor na organizáciu, výber miesta, úroveň a čistotu šatní ... atď. Sme radi, že to zaujíma aj tanečníkov, hoci ak má naše "hviezdičkovanie" nabrať na váhe, nestačí 10 hlasujúcich respondentov. Ak chceme byť týmto spôsobom akousi spätnou väzbou pre usporiadateľov súťaží, vyjadrený názor musí byť určite masovejší.

Nie, nemyslíme si, že hlasovanie na Tancujeme.com je dôvod, prečo stúpa kvalita organizácie súťaží u nás. Taký vplyv určite nemáme. Ak sme však podnietili kompetentných aspoň k zamysleniu nad týmito témami a vzbudili o ne záujem, teší nás to smiley Lebo môcť tancovať na perfektnej súťaži, z ktorej zostanú tie najlepšie spomienky navždy - to je k nezaplateniu!

 

foto: fb TŠK TOP DANCE

O autorovi

Peter Jarkovský

Peter Jarkovský

Tancu sa venujem od roku 1994. Najskôr som tancoval za Tanečnú školu Ingriš (vlastníci TŠ boli Peter Ingriš a Tatiana Drexler). Od roku 1996 som reprezentoval KTŠ Aknela Martin (Alenka Pisaríková). V roku 2006 som založil vlastný tanečný klub TK TÍM Juniorklub Martin. Od roku 2010 som pôsobil v Banskej Bystrici v Klube tanečného športu K-Dance (Igor Kšenzuliak). V roku 2016 som sa opäť stal členom Slovenského zväzu tanečného športu, už ako individuálny člen bez klubovej príslušnosti. Tanečný portál Tancujeme.com som spoluzakladal v apríli 2015.

Napísať komentár

Komentujete ako hosť.

Vyhľadávanie

Kalendár udalostí

December 2021
pon uto str štv pia sob ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Najbližšie podujatia

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Anketa

Ktorý tanec máte najradšej?

Facebook